Hotels in Groningen (Groningen, Nederland)

Laden

Hotels in Groningen

Vind ongelofelijk goedkope hotels in Groningen, Nederland. Zoek en vergelijk de prijzen van accommodatieaanbiedingen in trivago

  • De meest omvangrijke hotelzoeker voor Groningen op het web
  • Vind een goedkoop hotel in Groningen!
  • Boek tegen een geweldige prijs!

In gemoedelijk Groningen voelt iedereen zich thuis

Er gaat niets boven Groningen. Dat zul je vast beamen wanneer je deze gezellige stad bezoekt. De stad biedt een grote variëteit aan cultuur, muziek en winkels. Met een bonte mix van originele Stadjers (zoals de Groningers zichzelf noemen), studenten uit de hele wereld en markante lokale beroemdheden voel je je er al snel als een vis in het water.

Veel te zien in Groningen

De vele attracties maken een hotel in Groningen de moeite waard. Het huidige Groninger Museum is zo’n populaire attractie. Het is in 1994 geopend en ligt op een kunstmatig eiland in de singel tegenover het Centraal Station. Het postmodernistische gebouw zelf is al een bezienswaardigheid. De ruime collectie van het museum bestaat uit oude bodemschatten tot moderne kunst en heeft wisselende en vaak spraakmakende tentoonstellingen.

De Martinitoren aan de Grote Markt is met bijna 97 meter de hoogste toren van Groningen. In de volksmond heet de toren ook wel d’ Olle Grieze (de oude grijze). De bouw van deze gotische toren is gestart in 1469. Tot de eerste trans is de toren toegankelijk voor publiek.

Aan de Brugstraat in Groningen huist het Noordelijk Scheepvaartmuseum in twee historische panden. Het museum geeft een kijkje in de geschiedenis van de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart vanaf de middeleeuwen tot nu. Ook zijn er jaarlijks diverse tentoonstellingen over verschillende aspecten van de maritieme geschiedenis van Groningen en omgeving.

Borrelen en Groninger Koek

Voor wie uit eten wil in Groningen is er volop keuze. Vrijwel alle denkbare keukens zijn te vinden in de binnenstad. Veel restaurants vind je aan het Zuiderdiep, de Oosterstraat, de Poelestraat, de Vismarkt, de Grote Markt en het gebied rond de Grote Kromme Elleboog. Het is er erg gezellig en veelal betaalbaar, gezien het grote aantal studenten dat de binnenstad van Groningen bevolkt.

Een borreltje drinken doe je natuurlijk in Grand Café Hooghoudt aan de Grote Markt. Het café draagt dezelfde naam als de beroemde Groningse distilleerderij van de familie Hooghoudt, waar jenever en berenburg gebrouwen wordt. Aan dezelfde kant van de Grote Markt bevinden zich ook bekende horecagelegenheden als de Drie Gezusters en de Groote Griet.

Wil je een Groninger lekkernij kopen als aandenken, ga dan langs bij Knol’s Koek aan het Gedempte Zuiderdiep. Deze bakker produceert al sinds 1923 de ambachtelijke Groninger Koek, in allerlei varianten.

Geschiedenis en architectuur

De geschreven geschiedenis van de stad Groningen gaat terug tot het jaar 1040. Als Villa Cruoninga lag het aan de rand van Drents kleigebied. Door een schenking van onder meer het Groningse muntrecht van de Duitse keizer aan de kerk van Utrecht ging de stad deel uitmaken van het bisdom van Utrecht. Eeuwen van getouwtrek om de macht volgden daarop.

Sinds de late middeleeuwen staat Groningen bekend om de intensieve scheepvaart. Rondom de binnenstad ligt de Diepenring, de Groningse benaming voor een grachtengordel. Langs de diepen staan nog veel oude pakhuizen en ook de rest van het centrum staat bol van gemeentelijke monumenten met een oorsprong in de 15e tot de 20e eeuw. In en rond dit centrum van Groningen staan goedkope hotels van waaruit je je ontdekkingstochten kunt beginnen. Een waar sieraad is de gevel van het Goudkantoor, een voormalig belastingkantoor uit 1635. Vandaag de dag kun je er heerlijk koffie drinken.

Populaire festivals in Groningen

Ieder jaar in januari vindt op podia in heel Groningen het festival Eurosonic Noorderslag plaats. Tijdens Eurosonic, een grote meerdaagse muziekconferentie, worden prijzen uitgereikt aan aanstormend muziektalent. Het festival is vooral bedoeld om de Europese popmuziek te promoten. Het onderdeel Noorderslag vindt plaats in cultuurcentrum de Oosterpoort. Eurosonic Noorderslag is een zeer gerenommeerd evenement in de Europese muziekscene. De vele goedkope hotels in Groningen zijn rond deze tijd zeer in trek.

Het Noorderzonfestival wordt eind augustus gehouden in het prachtige Noorderplantsoen. Het park wordt dan omgetoverd tot een gezellig uitgaansdorp met theatervoorstellingen in tenten, muziekoptredens aan de vijver en food trucks met multiculturele snacks. Eveneens in augustus, op de 28e, viert Groningen het Gronings Ontzet (lokaal ook Bommen Berend genoemd). Dit feest is ontstaan in 1672, toen de stad het beleg door de bisschop van Münster overleefde. Op deze dag zijn er muzikale festiviteiten, een kermis, drafwedstrijden, paardenkeuringen en aan het eind van de dag is er een groot vuurwerk in het Stadspark.

Hotels in Groningen

Misschien vind je deze accommodaties ook interessant…

Bezienswaardigheden in Groningen

Topbestemmingen

Meer topbestemmingen