We vergelijken meerdere sites om je te helpen onze beste prijs te vinden…
Gevonden accommodaties: 0
Doorzochte boekingssites: 217

Hotels in Breda (Noord-Brabant, Nederland)

Hotels in Breda

Vind ongelofelijk goedkope hotels in Breda, Nederland. Zoek en vergelijk de prijzen van accommodatieaanbiedingen in trivago

  • De meest omvangrijke hotelzoeker voor Breda op het web
  • Vind een goedkoop hotel in Breda!
  • Boek tegen een geweldige prijs!

Breda, de Parel van het Zuiden, biedt gezelligheid en diversiteit

Wie gezelligheid zegt, zegt Breda. Gemeten volgens het aantal inwoners is het een van de grootste gemeenten van Nederland, maar tegelijk heerst in deze Noord-Brabantse stad de ontspannen sfeer van een groot dorp. De binnenstad is aangenaam om in rond te slenteren en er zijn horecagelegenheden in overvloed. Met goede theaters en galerijen is het de cultuurstad bij uitstek en het centrum is ook nog eens een heus winkelparadijs. Wat wil je nog meer?

De mooiste monumenten in Breda

Verblijf je in een van de vele goedkope hotels in Breda, begin dan met een wandeling langs de belangrijkste historische gebouwen. Om de zoektocht naar monumenten gemakkelijker en interactiever te maken heeft de stad een zogenaamde monumentenroute ontwikkeld. In de binnenstad van Breda hebben maar liefst 35 monumenten een QR-code die je met je smartphone kunt scannen. Zo kun je je direct over de geschiedenis van het gebouw informeren en kom je boeiende details te weten.

De monumentenroute begint bij het Kasteel van Breda, van oudsher de kern van de stad. In dit bouwwerk met zijn mooie binnenplaats zetelden de Heren van Breda en momenteel is de Koninklijke Militaire Academie hier gevestigd. Een van de markantste gebouwen in hartje Breda is natuurlijk de Onze-Lieve-Vrouwekerk, opgetrokken in elegante Brabants-gotische stijl. In de kerk is de Prinsenkapel te vinden, waarvan het plafond bekleed is met bladgoud. De melodieën van het carillon mag je ook niet missen. Het wordt meerdere keren per week bespeeld.

Van ‘s morgens tot ‘s avonds vermaak voor jong en oud

De stad Breda is aantrekkelijk voor alle leeftijden dankzij een breed aanbod attracties en activiteiten. Niet voor niets trekt Breda liefhebbers van winkelen aan uit de wijde omgeving: in en rond de Ginnekenstraat en de Veemarktstraat vind je namelijk de leukste boetiekjes en speciaalzaken. Voor een hapje en drankje tussendoor heb je keuze uit tal van leuke lunchrooms en restaurants. Erg gezellig is bijvoorbeeld brasserie Dickens & Jones op de Grote Markt.

Mocht je even aan de drukte van de binnenstad willen ontsnappen, bezoek dan het 500 jaar oude Mastbos. Je kunt hier prachtig wandelen en op de terugweg kun je de route door de binnenstad nemen. In Breda hoef je je ‘s avonds ook niet te vervelen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de bioscoop, aan Holland Casino of het Chassétheater. Verblijf je met kinderen in een hotel in Breda, dan kun je denken aan Poppentheater Muzipo en een fotopuzzeltocht. In het eerder genoemde Mastbos is er ook een leuk kabouterpad voor de jongste wandelaars.

Cultuur in Breda

Om de culturele kant van Breda te leren kennen is de wijk Chassé Park een goed uitgangspunt. Hier vind je de Stadsgalerij Breda, een kunsthal met ruimte voor allerlei kunstzinnige activiteiten. In de buurt bevindt zich poppodium Mezz, een zaal met een opmerkelijke architectuur. Wil je je informeren over de kunst- en cultuurgeschiedenis van Breda? Ga dan de indrukwekkende collectie van het Breda’s Museum bekijken. Het bestaat uit verschillende zalen en er zijn naast een permanente tentoonstelling ook wisselende exposities. Neem ook even een kijkje in het museum van het Bredase Begijnhof met zijn schattige kleine huisjes en historische Kruidentuin.

Als je een zwak hebt voor cultuur, dan mag je de jaarlijkse Cultuurnacht Breda niet overslaan. Meer dan veertig culturele instellingen nemen eraan deel en bieden dan een bijzonder programma aan. Dit evenement is dé gelegenheid om bijzondere arthousefilms te bekijken en ongewone exposities te bezoeken. De stad stelt zogenaamde ‘passe-partout’-kaartjes ter beschikking waarmee je die avond alle instellingen gratis kunt bezoeken.

Evenementen om niet te missen

Kom je niet uit Brabant en wil je de gezelligheid van de regio optimaal ervaren? Bezoek Breda dan zeker in de maand februari tijdens het jaarlijkse carnaval, als de stad verandert in het zogenaamde ‘Kielegat’. In deze periode is het vaak erg druk, dus boek zeker op tijd om een goedkoop hotel in Breda te bemachtigen. Het jaarlijkse Breda Jazz Festival is ook een echte aanrader. Dit meerdaagse evenement in de binnenstad kun je gratis bezoeken en het biedt veel gezelligheid in de openlucht.

Rondom onder meer de Grote Markt, het Kerkplein en de Havermarkt zijn er tijdens het jazzfestival meerdere podia waar verschillende artiesten uit binnen- en buitenland optreden. Behalve traditionele jazz zijn er ook andere muziekstijlen zoals blues en cajun te horen. Tijdens het jazzfestival kun je bovendien smullen van allerlei bijzondere gerechten bij een van de vele internationale stands. Vanaf de vroege middag tot laat op de avond is dus amusement verzekerd.

Hotels in Breda

Misschien vind je deze accommodaties ook interessant…

Bezienswaardigheden in Breda

Topbestemmingen

Meer topbestemmingen