We vergelijken meerdere sites om je te helpen onze beste prijs te vinden…
Gevonden accommodaties: 0
Doorzochte boekingssites: 217

Hotels in Zandvoort (Noord-Holland, Nederland)

Hotels in Zandvoort

Vind ongelofelijk goedkope hotels in Zandvoort, Nederland. Zoek en vergelijk de prijzen van accommodatieaanbiedingen in trivago

  • De meest omvangrijke hotelzoeker voor Zandvoort op het web
  • Vind een goedkoop hotel in Zandvoort!
  • Boek tegen een geweldige prijs!

Beleef het lange zandstrand en fraaie duinlandschap van Zandvoort

In een hotel in Zandvoort heb je gegarandeerd een prachtig uitzicht. Aan de ene kant heb je uitzicht op de prachtige lange en woeste kustlijn van de Noordzee, tevens de langste kustlijn van Europa. Aan de andere kant heb je uitzicht op natuurgebieden als de bijzondere Amsterdamse Waterleidingduinen, waar je vaak een glimp van een hert of vos kunt opvangen.

Van oud vissersdorp naar badplaats

Zandvoort ontwikkelde zich uit het dorp Sandevoerde, een combinatie van ‘zand’ en ‘voerde’. Tot de 19e eeuw leefde het dorpje nog van de visvangst, doordat het stuivende zand moeilijk te bewerken was voor gewassen. Rond de eeuwwisseling nam de visserij af, met name door de aanleg van de haven in IJmuiden.

Toen een Zandvoortse arts terugkwam uit het Verenigd Koninkrijk en de populariteit van de zeebaden meenam, opende er in Zandvoort ook een aantal zeebaden. Met de opening van het eerste zeebad in 1828 vergrootte de populariteit van het dorp en kwamen er tal van beroemdheden op Zandvoort af, zoals keizerin Sissi, waar nu ook een borstbeeld van in Zandvoort staat.

De populariteit nam nog meer toe met de bouw van station Zandvoort aan Zee in 1881. Zo kwam er meer badtoerisme uit grotere steden als Haarlem en Amsterdam. Sinds 2003 is de grootste werkgelegenheid te vinden in het toerisme, wat vooral te zien is aan de opening van tal van permanente strandpaviljoens.

Strandplezier en duintochten

Strandgangers komen natuurlijk naar Zandvoort voor de zon en de zee. Je kunt gemakkelijk terecht op het strand en er is overal wel een plekje te vinden. Daarnaast biedt elke strandtent wel een windscherm aan om uit de wind te kunnen zonnen. Ook verkopen sommige strandpaviljoens picknickmanden, zodat je genoeg te eten hebt om een dagje strand door te komen.

Ook voor natuurliefhebbers is Zandvoort een ideale plek. Tussen Haarlem en Zandvoort bevindt zich een van de twintig Nederlandse nationale natuurparken: Zuid-Kennemerland. Dit natuurgebied heeft een afwisselend landschap met jonge duinen, brede stranden en groene dichte bossen. Daarnaast herbergt het zeldzame flora en fauna. Er zijn verschillende bijzondere vogels, vlinders en duinsoorten te vinden.

In het zuiden van Zandvoort liggen de Amsterdamse Waterleidingduinen. Hier mag je buiten de wandelpaden lopen en bevind je je midden in de duinen. Hier leeft een grote verscheidenheid aan diersoorten: je kunt er damherten en konijnen spotten en er vallen meer dan honderd verschillende vogelsoorten te ontdekken.

Ontspan bij de Zandvoortse strandpaviljoens

Er is in Zandvoort volop gelegenheid voor ontspanning, met name aan het strand. Sommige strandpaviljoens sluiten in de wintermaanden, maar er zijn ook strandtenten die het hele seizoen open blijven. Zo ligt aan de Zandvoortse boulevard strandpaviljoen Tijn Akersloot. Dit is een van de eerste vaste strandtenten van Zandvoort. Bij Tijn hangt een relaxte sfeer en je kunt er lekker eten. Ook heb je natuurlijk een geweldig uitzicht op het strand. Ga bij lekker weer op het grote terras zitten en kijk naar de surfers, of ga met een drankje lekker zonnen op een van de strandbedjes. Bij koud weer kun je ook binnen plaatsnemen bij het houtvuur.

Aan de Zandvoortse boulevard vind je verschillende Nederlandse viskarretjes, zoals de Zeemeermin. Hier heb je altijd overheerlijke vismenu’s, zoals haring en kibbeling. Ook in het centrum van Zandvoort kun je lekker eten. Zo vind je hier de eerste speciaalzaak van patat in Zandvoort: Fritures d’Anvers. Hier vind je de beste Vlaamse friet gecombineerd met verschillende soorten sauzen, waarvan sommige zelfgemaakt.

Racen en kunst in Zandvoort

Met een goedkoop hotel in Zandvoort bevind je je natuurlijk in een geweldige badplaats, maar er is nog veel meer amusement. Zandvoort is onder andere bekend geworden door het Circuit Park Zandvoort, waar tot 1985 nog de wereldberoemde Formule 1 werd gereden. Vandaag de dag is dit circuit nog in werking, maar dan voor de Deutsche Toerenwagen Masters en Masters of Formula 3. Daarnaast worden hier ook tientallen andere evenementen georganiseerd.

Voor wie geen liefhebber is van de autosport zijn er ook musea te bezoeken. Zo kun je bijvoorbeeld het Zandvoorts Museum bekijken. Kunst komt hier tot leven aan de hand van actuele tentoonstellingen van oude en nieuwe werken, gecombineerd met rondleidingen en creatieve workshops. Daarnaast is er hier ook een museumpodium, waar onder andere poëzie wordt voorgedragen. Ook het Juttersmu-ZEE-um is een bezoek waard. De naam zegt het eigenlijk al: in dit kleine museum vind je de mooiste gejutte voorwerpen, die zijn aangespoeld op het strand. In 2005 is er ook een nieuw aquarium bijgebouwd.

Evenementen in Zandvoort

Zandvoort heeft tal van jaarlijks terugkerende evenementen. Zo kun je het nieuwe jaar begroeten op 1 januari met de jaarlijkse Nieuwjaarsduik. Dit is de oudste nieuwjaarsduik van Nederland. Nadat je een duik in de ijskoude zee hebt genomen, kun je weer opwarmen met een warme kom erwtensoep.

Voor jazzliefhebbers is er gedurende het jaar een festival genaamd Jazz in Zandvoort. Wereldberoemde artiesten treden op in verschillende theaters en cafés, met als hoofdpodium theater de Krocht. Hier kun je genieten van hedendaagse jazzmuziek op topniveau en van traditionele jazzmuziek die in een nieuw jasje wordt gestoken.

Ook zijn er verschillende jaarmarkten in Zandvoort. Bezoek bijvoorbeeld de voorjaarsmarkt in mei. Tijdens deze markt staan er ongeveer 300 marktkraampjes en is er een breed scala aan straattheater. Het hele centrum staat vol met kramen met de blauwe en gele kleuren van de Zandvoortse vlag, waar duizenden bezoekers en handelaren uit heel Nederland op af komen.

Hotels in Zandvoort

Misschien vind je deze accommodaties ook interessant…

Bezienswaardigheden in Zandvoort

Topbestemmingen

Meer topbestemmingen