Hotels in New York (New York, Verenigde Staten)

Laden

Hotels in New York

Vind ongelofelijk goedkope hotels in New York, Verenigde Staten. Zoek en vergelijk de prijzen van accommodatieaanbiedingen in trivago

  • De meest omvangrijke hotelzoeker voor New York op het web
  • Vind een goedkoop hotel in New York!
  • Boek tegen een geweldige prijs!

New York: een bezoek aan de stad die nooit slaapt

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten en een van de bekendste steden ter wereld. Aangezien de stad vaak in bekende films en series zoals Home Alone en Friends te zien is geweest, heeft iedereen er wel een beeld bij. Voor veel mensen is het een droom om New York ooit eens te bezoeken, en als je er eenmaal bent wil je er niet meer weg. Behalve de indrukwekkende skyline met zijn hoge wolkenkrabbers en bekende bezienswaardigheden als het Vrijheidsbeeld, is er nog veel meer te zien en te beleven bij een bezoek aan het legendarische New York.

Een wereldstad met een lange geschiedenis

New York ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten van Amerika en is met ongeveer 10 miljoen inwoners de grootste stad. New York vervult wereldwijd een leidinggevende rol op bijvoorbeeld economisch, financieel en modegebied. De grote stad bestaat uit vijf stadsdelen, ook wel boroughs genoemd: Manhattan, Queens, Staten Island, Brooklyn en The Bronx.

Bij miljoenen mensen staat New York op hun bucketlist, en terecht, want de wereldstad heeft heel veel te bieden. Je raakt in deze stad dan ook nooit uitgekeken. Doordat New York zo populair is bij toeristen is er een ruime selectie aan goedkope hotels.

New York kent een rijke en bewogen geschiedenis. De stad was een tijd lang in Nederlands bezit en heette toen Nieuw-Amsterdam. Tegenwoordig vormen namen als Brooklyn en Harlem die van het Nederlandse Breuckelen en Haarlem zijn afgeleid een herinnering aan deze periode. In de 17e eeuw werd de stad definitief Brits en werd deze genoemd naar de hertog van York.

Iconisch Manhattan

Manhattan is met zijn vele wolkenkrabbers, de bekende gele taxi’s en locaties als Wall Street en China Town waarschijnlijk het bekendste stadsdeel van New York. Ook de beroemdste bezienswaardigheden bevinden zich in dit stadsdeel. Denk bijvoorbeeld aan Central Park, het grootste stadspark van New York, en een van de bekendste parken ter wereld.

In Manhattan bevindt zich tevens Times Square. Times Square is het culturele centrum van New York. Het staat bekend om de tientallen kleurrijke elektronische billboards. Vanaf het Empire State Building heb je een prachtig uitzicht over de stad. Op de 86e en 102e verdieping kun je 360 graden rondkijken over de indrukwekkende stad. Een boottochtje verder ligt Liberty Island met het beroemde Vrijheidsbeeld.

Je bezoek aan Manhattan is niet compleet zonder een wandeling door de bekende winkelstraat Fifth Avenue met zijn chique winkels. Een beroemd deel van de Fifth Avenue is de Museum Mile, waar veel bekende musea zoals het Metropolitan Museum of Art te vinden zijn.

De andere boroughs van New York

Vanuit Manhattan kun je over de beroemde Brooklyn Bridge naar Brooklyn wandelen. Bij Brooklyn Heights kun je een heerlijke wandeling maken met een schitterend uitzicht op Manhattan. In het zuiden van Brooklyn ligt Coney Island, een schiereiland met verschillende amusumentsparken en stranden.

Ten oosten van Brooklyn ligt Queens, waar het stadion van honkbalteam de New York Mets is en ook tennistoernooi de US Open plaatsvindt. In The Bronx is ook erg veel te beleven. Je kunt hier een bezoek brengen aan de New York Botanical Gardens, de Bronx Zoo en uiteraard het stadion van de New York Yankees. Net als Manhattan kent ook The Bronx een ‘Little Italy’, waar een typisch Italiaanse sfeer hangt.

Staten Island, het groenste stadsdeel, kan gratis met de veerboot bezocht worden. Staten Island heeft fantastische restaurants en prachtige tuinen, theaters en musea. In elk stadsdeel van New York is er genoeg keuze uit hotels in alle soorten, maten en prijsklassen.

Wereldberoemde evenementen

Uiteraard vinden er in een stad als New York jaarlijks talloze grotere en kleinere evenementen plaats. In de stad valt op elk moment van het jaar dus genoeg te beleven. Op Halloween wordt bijvoorbeeld in Greenwich Village in Lower Manhattan de Halloween Parade gehouden. Laat je verbazen door de vele poppen, bands, dansers en duizenden New Yorkers die elk gekleed gaan in hun eigen creatie.

In de zomer vindt in Central Park het SummerStage-festival plaats. Er zijn muziek-, cabaret-, theater- en dansvoorstellingen die meestal gratis zijn. Ook voor de kleintjes worden er speciale spannende en interactieve voorstellingen georganiseerd.

De wereldberoemde New Year’s Eve Ball Drop vindt ieder jaar op oudejaarsavond plaats op Times Square. Een minuut voor middernacht komt er vanaf de ongeveer 120 meter hoge wolkenkrabber One Times Square een grote, glanzende bal naar beneden. Om middernacht stopt de bal en wordt het nieuwe jaar ingeluid. Miljoenen mensen volgen dit jaarlijks op televisie.

Hotels in New York

Misschien vind je deze accommodaties ook interessant…

Stadswijken - New York

Bezienswaardigheden in New York

Topbestemmingen

Meer topbestemmingen